donderdag 28 oktober 2010

Closet

Veel wijzer zul je er niet van worden, bovendien komen de kleren zo niet goed tot hun recht. Maar om een kleine impressie te geven van mijn riante kledingkast (ha-ha) een paar fotootjes. Overigens heb ik mijn CD annex DVD speler weer aan de praat gekregen, en aangezien de laatste CD's die ik had minimaal drie jaar oud zijn, zing ik de hele dag al hard mee met onder andere Jenny From The Block, Cheeky Girls en Summer Jam. En niet te vergeten de Ben Liebrand jaarmix van 2003 en 2004 (bestaande uit onder meer Ali B, Direct's 'Adrenaline' en Jojo's 'Leave'). Daarnaast heb ik eindelijk de motivatie en, niet te vergeten, de moed gevonden om eindelijk te beginnen met leren. Het voelt goed om eindelijk de reden van de Koude Oorlog te weten en hoe je in het frans een brief schrijft, ongelofelijk. Nog snel even de laatste puntjes op de denkbeeldige I's zetten voordat ik moet trainen en ik mag trots op mezelf zijn.

1.
2.
3.
4.
1. Het 'lig'-gedeelte
2. Het 'hang'-gedeelte
3. Kleine greep uit mijn collectie jasjes en jurkjes
4. Een aantal cardigans en rokjes

Oh, voor ik het vergeet: vandaag is The Social Network in de nationale bioscopen. I'm dying to see it, wat een bijzonder verhaal zeg. Mocht je niet weten waar de film over gaat, klik hier en laat je overtuigen.

woensdag 27 oktober 2010

Red

De herfstvakantie is alweer halverwege en ik heb nog steeds vrij weinig aan school gedaan. Wél ben ik naar de stad geweest en heb dit prachtige rode blazertje gekocht. Op de foto's komt de kleur niet zo goed uit door het licht (damn you autumn, we hate you), maar hij is echt knalrood. Superleuk op een all-black outfit of gecombineerd met m'n leopard printed wedges. En nu wordt het hoog tijd om echt eens wat nuttigs te gaan doen, dus ik hou het voor gezien voor vandaag. Of in ieder geval voor het komende uur...



hihi ik dacht dat het wel een leuke kleurencombinatie zou zijn om met m'n kat op de foto te gaan, maar aan haar struggling houding kan je zien dat zij het er niet echt mee eens was...

donderdag 21 oktober 2010

disponible



Nog een dagje en dan is het vakantie. Of nouja, vakantie... Dat is de benaming die eraan is gegeven, maar in principe is het voor mij een weekje keihard leren. Vandaag hebben we trouwens onze eerste basisschool binnen voor ons profielwerkstuk. Het project heet 'verschil mag er zijn', en is gebasseerd op het gelijknamige boek van Martine Delfos over de (karakters)verschillen tussen jongens en meisjes. We gaan een creatief project op een aantal basisscholen uitvoeren en hierbij het gedrag van jongens en meisjes analyseren en vergelijken. Meer kan ik er nog niet over zeggen, maar ik kan wel zeggen dat we dus de eerste basisschool binnen hebben en ik ontzettend veel zin heb in het project.

Bovendien ben ik bezig met het plannen van mijn tussenjaar volgend jaar. Ik wil graag als au pair naar het buitenland, en was er eerst van overtuigd dat ik er goed aan zou doen om naar Frankrijk te gaan. Na wat research op enkele websites van organisaties die au pairs hierin begeleiden, kwam ik tot de conclusie dat er nog interessantere landen zijn dan Frankrijk, waar je bovendien alleen kennis van de engelse taal moet hebben (in tegenstelling tot Frankrijk: hier moet je verplicht Frans kunnen spreken). Ik zit nog heel erg te twijfelen tussen Engeland, Noorwegen en Frankrijk, en zelfs de VS is een optie. Wat denken jullie?

Trouwens, zoals je op de post hiervoor al een beetje kon zien draag ik vandaag m'n nieuwe dotted-tights. Ik vind ze echt helemaal geweldig, maar ik ben als de dood dat er een ladder in komt. Overigens komt m'n jurkje op de foto's niet echt goed tot z'n recht: Het is een soort overgooier van een soort satijn in oud-roze.


Suffer

dinsdag 19 oktober 2010

Floral

Dat is alweer een tijdje geleden! Ik heb de afgelopen week met veertig graden koorts en een keelontsteking op bed gelegen, so pardon me dat ik een tijdje geen update heb gedaan. Daar komt ook nog eens bij dat ik het goede voornemen heb de computer niet meer te gebruiken, tenzij noodzakelijk voor school, totdat mn toetsweek geweest is. Dat ik volgende week een week alleen thuis ben en niemand mij op de vingers kan tikken maakt mijn voornemen wat lastiger om vol te houden, maar vooralsnog gaat het goed (afgezien van dit moment, aangezien dit niet echt zinvol is voor school). Ik werk me trouwens ook helemaal de schompes bij mn nieuwe werk. Niet zozeer dat ik lange dagen maak, maar het is vooral heel erg veel stress, chaos en drukte. En dan heb ik het nog niet eens over alle informatie die ik moet onthouden. Maarja, money makes the world go round, dus ik neem het maar voor lief. Nu ga ik weer braaf verder met het stampen van maatschappijwetenschappen, ik moet gebruik maken van mn positieve inzet nu het nog kan.

Ohja, dit droeg ik vandaag (en om eerlijk te zijn droeg ik het ook gisteren. Het zat zo lekker):

vrijdag 8 oktober 2010

dot

Zijn jullie ook zo blij dat het eindelijk weekend is? Het valt me op dat ik de laatste tijd een beetje het gevoel heb wat ik normaal gesproken aan het eind van een schooljaar heb. Een beetje ingekakt, en totaal geen motivatie om ook maar enige schoolse activiteiten te ondernemen (dat wil zeggen: ik kom thuis, zet de pc aan, ga m'n standaard rijtje websites af en ga zitten patiencen, hoewel ik dondersgoed weet dat ik de dag erna iets af moet hebben voor ene bepaald vak). Maar in tegenstelling tot het einde van een schooljaar, waar het niet zo veel uitmaakt of je geen motivatie hebt, want er is toch geen stof meer door te nemen, zit ik nu in het begin van m'n examenjaar en is het heel erg belangrijk dat ik alles netjes bijhoud! Nou houd ik mezelf telkens voor dat ik in de les al heel veel informatie oppik, maar ik weet dondersgoed dat ik met opletten alleen m'n diploma niet haal. En hoewel ik dit weet, kan ik mezelf er echt niet toe zetten. Het lukt gewoon niet. Bovendien heb ik momenteel het concentratievermogen van een wombat, dus wat dat betreft zal het ook nog wel even duren voordat ik de 6VWO-instelling weer terug heb. Zeer spijtig is alleen dat ik over vier weken m'n eerste toetsweek heb waarin ik straight A's moet halen. Wie spreekt me een aantal bemoedigende woordjes toe?



Overigens heb ik vandaag inderdaad een geel shirt met een roze-gestipte rok aan. Ik ben niet vies van een beetje vloeken ;-)

donderdag 7 oktober 2010

Contrast

Helaas, helaas, aan alle vreugde komt een eind. Na een heerlijke dag 'asbestvrij' is het weer tijd om aan de bak te gaan. Dat wil zeggen: vier hele uren naar school. Ik schijn een pretpakket te hebben, vandaar de korte dagen. Mij hoor je overigens niet klagen, mijn geliefde bèta-vrienden des te meer (zij zitten dagelijks minimaal 7 uur op school). What can I say, some people got all the luck. Vier uur school of niet, ik kon niet wachten om m'n nieuwe blazertje aan te doen. Gecombineerd met de contrasterende kleur geel ben ik klaar om de asbestloze school te trotseren. Goedemorgen!

woensdag 6 oktober 2010

Shopping bag

Op woensdag 6 oktober vervallen i.v.m het mogelijke asbestprobleem alle lessen op Het Vlier.

Dit was vanochtend te lezen op de site van mijn school. Wat bleek nou: vanwege de verbouwing van onze school wil het nog wel eens gebeuren dat er hier en daar een kozijn vervangen moet worden. Na het uitzagen van een van de kozijnen, bleek er iets niet helemaal pluis en werd de hele school ontruimd. Hals over kop vlogen alle leerlingen (inclusief ikzelf, ik wil nog niet dood) de klaslokalen uit, hun weg naar buiten banend. De directeur kon op dat moment nog niks zeggen over de reden waarom de school ontruimd moest worden, maar eenmaal thuis kwam het verhaal boven water (overigens na allerlei horrorverhalen van mede-leerlingen over instortende scholen via hyves). Vanochtend zou dan ook een uitgebreid onderzoek plaatsvinden en zou om 7:00 uur 's ochtends bekend worden gemaakt of het veilig was de school weer te betreden. Dit was niet het geval, dus gaf de directeur zijn werknemers en studenten de dag vrijaf. Rachel zou Rachel niet zijn, mocht zij haar vruchtbare vrije dag niet omzetten in een ouderwetse sessie shoppen. Dus bepakt en bezakt met een volle portemonnee en een flinke dosis inspiratie in m'n achterhoofd, vertrok ik met de trein naar een dichtbijgelegen stad. Na een omweg van een luttele 15 minuten (ik ben niet zo goed in wegen onthouden...) doemde de winkelstraat voor me op. En na een aantal uren slenteren opzoek naar de juiste schoenen en overige aanvullingen voor m'n garderobe, mag wel gezegd worden dat ik aardig ben geslaagd. Zie hier het resultaat:


Twee hemdjes, beide H&M (Roze: €2,95, Geel: €4,95)


Polkadot rokje, H&M (afgeprijsd naar €5,-)


Blazer, H&M €19,95


Leren jack met schapenvacht, Zara €49,95


Chanel-like chain bag, V&D (afgeprijsd naar €12,-)

ps. Ik ging voor een paar schoenen, en kom terug met alles behalve schoenen. So typical me.